Kinesisk-inspirerad kyckling med böngroddar
Ångkokningstid: 18 min, 800 Watt
Vilotid: 5 min
Huvudrätt för 2 personer
2 kycklingbröst
250 g böngroddar
1 lök
2 msk vegetabilisk olja
2 vitlöksklyftor
3 msk soja
2 msk sesamolja
Fyll vattenbehållaren med 400 ml vatten.
Skär kycklingbrösten på tvären i 3–4 tjocka skivor. Lägg dem i durkslaget.
Skölj böngroddarna och lägg dem i skålen.
Ställ skålen på vattenbehållaren och durkslaget i skålen. Sätt på locket.
Tillaga i mikrovågsugn i 18 minuter i 800 W.
Låt rätten vila i MicroGourmet i 5 min.
Hacka löken och bryn den i olja i T chefseries Junior Wok eller en T chefseriesGryta medans MicroGourmet är i mikrovågsugnen.
Pressa vitlök och låt den steka med.
Rör i soja och sesamolja. Häll såsen över kycklingen vid serveringen. Servera med t.ex. ris.
Hej!
Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.
För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se