Trött
Nu ligger man nedbäddad efter en kväll med rejäl korvstoppning!! Massa Tupperware nyheter och info fick vi reda på.
Nu har man lite huvudvärk, efter en natt utan sömn och 5 timmar möte så mår man som man förtjänar.
Men upp imorn och rehab träna i bassängen, sen en massa spring i olika affärer står på schemat. Sen avslutar man kvällen med att hålla i en fotbolls träning. Gnatt!!
Vår känslor
Ligger just nu ute på vår altan i strålande solsken i min solstol. Skönt med en sån när man inte klarar av att sitta längre stunder pga ryggproblem.
Fick sällskap av min hund som hoppade upp i mitt knä. Så nu ligger jag och läser och Otto ligger och solar.
Hunnit med en hel del idag, blev lite mycket denna vecka då jag åker på rygg rehab i två veckor på måndag. Hann till och med att slänga in en ultra PRO limpa på bakning i morse innan jag gick ut med hundarna.
Ikväll blir de Tupperware möte
Historia
Historia
Earl Tupper
Med sitt fantastiska materialsinne och känsla för funktionell design uppfann och utvecklade Earl Tupper från Berlin, New Hampshire, det material, som i dag är grunden för de världsberömda plastprodukterna. Det som började som ett experiment under 1930-talet har sedan blivit ett globalt fenomen.
Hans uppfinningsförmåga motiverade honom att utveckla en produkt som gjorde det möjligt för husmödrarna att hålla matvaror fräscha i de nya elektriska och gasdrivna kylskåpen som kom på marknaden under efterkrigstiden. Detta ledde till hans uppfinning av plastprodukterna med det unika lufttäta locket som visade sig kunna skydda matvarorna och därmed förlänga deras hållbarhet. Earl Tupper fick sin inspiration till locket från målarburkar där locket hade designats så att färgen inte torkar.
Tupperware-demonstrationen
Earl Tupper lanserade sin nya produktserie genom detaljhandeln. De banbrytande produkterna slog dock inte igenom hos kunderna i början. ’Home party’ konceptet introducerades och visade sig vara ett mycket effektivt sätt att förmedla fördelarna med det enastående lufttäta locket; kunderna kunde få demonstrerat och själva prova produkternas unika egenskaper. Det nya konceptet banade vägen för Tupperware, som snabbt blev känt och försäljningen steg med raketfart.
Konceptet med direktförsäljning genom ’Home Parties’, som kallades Tupperware-demonstrationer i Norden, utvecklades och byggdes upp av en av Tupperwares första konsulenter, en ensamstående mamma med namnet Brownie Wise. Hon utmärkte sig genom att vara en speciellt duktig konsulent och 1951 rekryterade Earl Tupper henne för att utveckla och bygga upp Tupperware-demonstrationens försäljnings- och marketingkoncept. Genom hennes naturliga talang för att arbeta med människor och sinne för marknadsföring utvecklade hon detta koncept med fokus på respekt och erkännande för den enskilda konsulenten. Det blev en jättesuccé och gjorde att Tupperware-demonstrationen nästan är lika berömd som produkterna.
Tomatsalsa
Mögel
Exotisk fruktkaka
4 dl (250g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
2,5 dl (150g) farin socker brunt
125 g margarin smält
3 ägg
1 msk curry
125 g kanderad frukt i tärningar
Ev. en liten handefull grovhackade mandlar
* Tag ut gallret ur ugnen och förvärm till 150˚C
* Blanda alla ingredienserna i ovannämnda ordning till en jämn smet i
Bake-to-Basic Vispskål
* Placera Silikon Brödform på gallret och häll i smeten i formen
* Grädda i 1 timme vid 150˚C
* Tag ut kakan ur Silikon
Brödform medan den är varm
* Låt kakan svalna lite och servera
Frukost muffins
Ingredienser 1 st ägg
Tillagning:
Att ta med på utflykten, badstranden, lunchboxen eller där det behövs lite mer mat i magen än bara kaffebullen och kexen.
Fläckborttagning
Lock som helt plötsligt blivit för små
Kokos muffins med choklad och nötter
2 ägg (á 60g)
2 dl strösocker
2tsk vaniljsocker
125 g margarin smält
3,75 dl kokosflingor
1 dl mjöl
100 g hasselnötter
100 g choklad
Gör så här:
Ägg, socker och vaniljsocker vispas till tjock och luftig kräm
Rör ner smör/margarin kokosflingor och mjöl i äggsmeten.
hacka nötter och choklad i Multikvarn och rör ner i smeten.
Häll smeten i Silikon 7 Muffins så att de fylls till 3/4 och grädda i förvärmd ugn i 200 grader i 25 minuter.
Smoothies på längden och tvären
dryck som svalkar och mättar.
Använder du Tupperwares Quick Chef, tänk då
på att förkrossa isen.
Lättast gör du så här:
Lägg isbitar i en ren kökshanduk och
slå i mindre bitar med skaftet på en kniv.
Beräknat till 2-4 glas.
Mango
1 mogen mango, tärnad
2 dl mild yoghurt vanilj
1 dl mjölk
2 dl vaniljglass
Grapefrukt
1 dl färsk pressad grapefruktjuice
1 banan
5 dl blåbär/jordgubbar
3 dl isbitar
Hallon
4 dl hallon
2 bananer
4 dl mild yoghurt vanilj
2 dl isbitar
Apelsin &
Banan
3
apelsiner
1 banan
3 dl mjölk
2 dl naturell yoghurt
3 dl vaniljglass
Våga
improvisera. Mixa bär, fruktbitar, yoghurt och isbitar efter eget tycke och
smak. Lycka till!
Bokrea
Dock shoppade jag på Adlibris här om dagen, och förhandsbeställde en hel del mat, trädgård och barnböcker.
Har blivit biten av en trädgårdsbacill. Håller på förfullt med att driva upp paprikor, chili, purjolök och salladslökar i små drivhus.
Tänkte kolla igen på torsdag då jag ska in och träna i bassängen igen. Man vet aldrig, man kanske hittar nått av intresse de
Kyckling Enchiladas
½ grillad kyckling
Olja eller smör till
stekning
1 lök
1 dl crème fraiche
½ tsk salt
½-1 tsk Sambal
olek
1 dl riven ost
2 stora eller 4 mindre tortillabröd
Gör så
här:
Bena ur den grillade kycklingen och strimla ganska smått (t.ex. i
Quickchef 3)
Hacka löken och fräs den i olja i en stekpanna Rör ner crème
fraichen, kycklingköttet, salt o sambal olek. Smaka av!
Häll röran i en skål och rengör stekpannan.
Hetta upp stekpannan igen och lägg i lite olja.
Lägg i ett tortillabröd och fördela det mesta av röran över hela brödet.
Strö på osten.
Lägg snabbt över ett nytt bröd och tryck ihop dem med röran emellan.
När bottenbrödet fått fin färg (går ganska fort) lägg en lock mot stekpannan och vänd brödet.
Lägg tillbaks brödet i pannan med andra sidan ner.
Vändningen kräver fast hand och beslutsamhet men är inte svår.
Lägg kakan på en skärbräda och skär upp i 4 tårtbitar.Servera med
en god sallad, guacamole och färdigköpt tacosås eller salsa gjord i
miniquicken!
*Den svenska varianten görs med tunnbröd och Västerbotten
ost och Tigersås istället för sambal olek.
Det blir väldigt gott det åxå
Lyxiga mackor
50 g jäst
5 dl ljummet
vatten
2 tsk salt
4 dl havregryn
4 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
Fyllning:
1 pkt bacon
2 hackande paprikor
1 stor hackad lök
150 - 200 g riven ost
paprikapulver
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i så mycket mjöl att degen släpper utan att kladda.
Dela degen och kavla ut den på TW:s degunderlag eller silikonbakpapper direkt.
Täck degen med hälften av osten och pudra lätt över med paprikapulver.
Kavla ut andra degplattan på degunderlaget och lyft upp och lägg över på plåten.
Pudra lite vetemjöl över! Tryck ihop
lätt och dela degen med degskrapan eller stekspaden i lagom rutor.
X-a i varje ruta.
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Går bra att frysas och tina i micron!
Smaklig!
Mikrofiber Hushållsset
Mikrofiber Handdukar av högsta kvalitet med unika täta vävningar och utmärkta uppsugningsförmågor. Det fuktfria materialet ger dig perfekt resultat på blanka ytor – utan märken. De är designade för att användas i både urvridna och torra tillstånd
Setet består av Mikrofiberhandduk Fönster, Mikrofiberhandduk Golv och Mikrofiberhandduk Damm.
Handtvätta Mikrofiber Handdukarna innan de används första gången. De bör sedan tvättas med liknande färger i 60 °C i tvättmaskin och gärna i separat textilpåse, för att undgå att andra textilier skadar mikrofibrerna. Undvik användning av skölj- eller blekmedel. Får inte användas som grytlapp eller grytunderlägg.
Använd dem till: varje handduk har sitt eget användningsområde. Dimensioner: Mikrofiberhandduk Fönster: L: 40 cm B: 40 cm, Mikrofiberhandduk Golv: L: 60 cm B: 50 cm, Mikrofiberhandduk Damm: L: 35 cm B: 30 cm

Mikrofiber köksset
Mikrofiber Handdukar av högsta kvalitet med unika täta vävningar och utmärkta uppsugningsförmågor. Det fuktfria materialet ger dig perfekt resultat på blanka ytor – utan märken. De är designade för att användas i både urvridna och torra tillstånd.
Setet består av Mikrofiberhandduk Disk, Mikrofiberhandduk Universal, Mikrofiberhandduk Kök och Mikrofiberhandduk Rostfritt Stål.
Handtvätta Mikrofiber Handdukarna innan de används första gången. De bör sedan tvättas med liknande färger i 60 °C i tvättmaskin och gärna i separat textilpåse, för att undgå att andra textilier skadar mikrofibrerna. Undvik användning av skölj- eller blekmedel. Får inte användas som grytlapp eller grytunderlägg.
Använd dem till: varje handduk har sitt eget användningsområde. Dimensioner: Mikrofiberhandduk Kök: L: 40 cm B: 63 cm, Mikrofiberhandduk Disk: L: 10 cm B: 15 cm, Mikrofiberhandduk Universal: L: 30 cm B: 30 cm, Mikrofiberhandduk Rostfritt Stål: L: 25 cm B: 25 cm

Barnmat Huvudrätter
1 liten bit fisk
1 potatis
1 tomat
dill
-------------------------------
1 bit kycklingnugget
1 potatis eller ½ dl pasta
mjölk
kryddor efter
smak
--------------------------------
1 liten bit kycklingfilé
1 potatis
grädde eller mjölk
lite curry eller
paprikapulver
-----------------------------------
½ wienerkorv (ta av
skinnet)
1 potatis
grädde eller mjölk
dill eller
basilikabuljong
----------------------------------
Färdigkokt
nötkött (mixat)
1 potatis
1 lagerblad
1 kryddpepparkorn
½ dl vatten
1 krm tomatpuré
--------------------------------------
Skala potatis och skär i tjocka skivor. Lägg i Mikropluskannan tillsammans med kött, fisk eller
kyckling. Häll på grädde eller mjölk samt kryddor. Koka på full effekt i mikron
2 minuter, rör om och koka sedan ytterligare 2 minuter. Häll över i Quick-chef
och mixa med knivarna till lagom konsistens.
Mellanmål till barn
½ burk Kesella
jordgubbe/lime
Tina bären om de är frysta.
Mixa i Quick-chef.
Byt till vispen och vispa ned kesellan.
Barnmats - Mellanmål " egen" äpple/päron yoghurt
1 Päron
1 dl
vaniljyoghurt
Skala äpplet och päronet.
Dela i klyftor och ta bort kärnhuset.
Lägg i Mikropluskannan och kör på
full effekt i mikron några minuter.
Häll över i Quick-chef behållaren och mixa
blandningen med knivarna.
Låt svalna.
Byt till vispen och blanda
i vaniljyoghurten.
Smoothi
2 ½ dl
vaniljyoghurt eller naturell yoghurt
½ banan
1 dl hallon, blåbär eller
annan frukt
Lägg yoghurt, banan och bär i Quick-chef och mixa.
Filé i curry
Müsli
750 g grynblandning. Finns det ej, använd rågflingor istället
750 g cornflakes utan socker
500 g russin
3 dl solrosfrö, ej rostade
3 dl bovetefrö, hela
2 dl sesamfrö, hela, oskalade
2 dl linfrö, hela
Gör så här
Serveras med helmjölk. Tillsätt ev. yoghurt/ fil efter smak. Kanske lite kanel. Toppa med t.ex. en skivad banan eller annan frukt i småstycken. Man behöver inget socker. Russinen sötar tillräckligt.
Citronkaka
Ingredienser
Gör så här
Vänd ner det torra ingredienserna. Smält margarinet och koka upp med mjölken. Rör ner detta i smeten.
Häll ner det i en stor sockerkaksform. Smeten går ända upp till kanten men det jäser inte över.
Grädda i ca 1 timme.
Fokusprodukter v.11-12 Columbus
Columbus 1,5 l
Den perfekta lösningen till
förvaring av t.ex. kaff ebönor, te
eller italienska mandelkakor.
PRIS FÖR 1 ST.: 229 KR
PRIS FÖR 2 ST.: 379 KR
Fokusprodukter v.11-12 Vitlökspress
Vitlökspress
Oumbärlig till italiensk mat.
Tar bort skalet och pressar vitlöken.
Kan öppnas upp helt för enkel
rengöring.
PRIS: 249 KR
Vitlökspressen som kan skala, krossa och pressa vitlöksklyftor.
Vitlökspressen är ergonomisk och utformningen gör den lätt att använda, även för människor som är svaga i händerna. Handtaget kan vila på bordet medan det andra handtaget pressas ner och vitlöken pressas ut. Du kan skala och skära av ändarna med metalldelen. Insats av rostfritt stål så att pressen inte tar åt sig lukten av vitlök.
Otroligt lätt att diska. Den kan öppnas helt så att resterna från vitlöksklyftan lätt kan skrapas bort innan den läggs i diskmaskinen eller diskbaljan.
Använd den till: Vitlök, Nötter m m. Dimensioner: L. 17,3 cm, B: 3,4 cm, D: 4 cm
Fokusprodukter v.11-12 Ultra pro cocotte
UltraPro™ Cocotte 1,8 l
Det idealiska köksredskapet till bakning av
kakor, bröd och terriner. En ny klassisker i
den populära UltraPro™-serien.
PRIS: 499 KR
Vaniljvisp med daimkulor
Grönsaksgratäng i silikonbrödform
Sätt ugnen på
180 grader
Skala morötterna och skär i små bitar. Häll morötterna i Silikon
Brödform.
Skär purjolöken i något mindre bitar lägg tillsammans med broccoli
i Quick Chef II veva.
Häll
blandningen över morötterna.
Blanda mjölk, ägg, salt och peppar – häll över
grönsakerna.
Grädda i ca 30 minuter.
Färskhackad
dill
Creme fraiche
Salt och peppar
Vulkan bröd

2 Koppar grahamsmjöl
1 l filmjölk
3 tsk bikarbonat
3 tsk salt
3 dl sirap
Gör så här
Ställ detta i ugnen 100°c över natten eller ca. 12 timmar.
Ta sen brödet ur formen och linda in det i handduk och i plastpåse och ställ det i kylen fram till nästa dag. Då håller brödet sig saftigare.
Du kan dela det i mindre limpor och frysa in.
Skär tunna skivor och ät med smör och ost eller leverpastej. Detta bröd är mycket mättande och för er som inte äter tillräckligt med fibrer... *varning* magen kommer igång med detta bröd!
Löksoppa
4 personer
- 5 vitlöksklyftor
- 3 stora lökar
- 1 liter grönsaksbuljong
- Lite färsk eller torkad timjan
- Salt och peppar
Ett snabbt och enkelt recept på löksoppa – här med bröd serverat som tillbehör.
Tillvägagångssätt
1: Sätt ugnen på 180 °C.
2: Skär löken i tunna skivor med U-series Sågtandad Universalkniv.
3. Lägg i lök samt 3 dl av buljongen i UltraProTM Rund 1,5 l eller 2,5 l. Pressa ner vitlök med Vitlökspress i blandningen. Lägg på lock och värm det i mikrovågsugn i 6 minuter på 600 watt. Har du inte tillgång till en mikrovågsugn kan du istället sautera löken i en klick smör i en gryta eller panna.
4. Tillsätt resten av buljongen och därefter timjan, salt och peppar. Värm sedan UltraProTM Rund i ugnen utan lock i cirka 10 minuter.
Baka ett bröd i UltraProTM Rund 1,5 l eller 2,5 l, skär upp det, och gör sedan vitlöksbröd av det, som bakas i ugnen samtidigt som soppan.
Tillbered dina favoriträtter i UltraProTM - produkterna är fina som de är, så du kan också servera direkt från dem.
Ett snabbt och enkelt recept på löksoppa – här med bröd serverat som tillbehör.
Grundkurs
Nu på onsdag är de äntligen dags för en grundkurs inom Tupperware. Har tidigare aldrig lyckats vara med pga avstånd eller annat. Men nu blir de äntligen.
Man behöver lite inspiration, är ganska "dött" just nu. Och måste ändra mina demopresentationer så de blir mer intressant och rolig. Så ser fram emot onsdagens utbildning
Alternativ tackgåva endast v.11-12 Extra chef
Vid en minimumförsäljning på
4 000 kr på
demonstrationen kan du, som alternativ
till tackgåvan för vecka 9-13, välja ExtraChef.
Med ExtraChef kan du hacka vitlök, lök, ägg,
nötter eller purea rå eller kokt frukt ännu
snabbare. Med den medföljande vispen
kan du tillbereda såser, marinader,
majonnäs och mycket annat. ExtraChef
har en kapacitet på 1,35 l.
Tackgåvor v.9-13
Concorde (2)
Som tackgåva får du både Concorde 1,2 l och 2,4 l. Använd de lufttäta och tidlösa behållarna till förvaring av torrvaror, exempelvis mandelkakor och pasta. OBS! Svart lock är det man får
Alternativt
Välj produkter fritt från Magasinet till ett värde av max 400 kronor.
Fokusprodukter v.9-13 Tupperchef sax och Tupperchef fågelsax
TupperChef Sax och TupperChef Fågelsax
Det ultimata setet för hantering av fågel, örter med mera.
SETPRIS: 469 KR
Skarphet, ergonomi och balans. Kvaliteten märks när du arbetar med TupperChef. Designad med fokus på varje knivs primära funktion. Då har du alltid den perfekta kniven för att klara uppgiften, oavsett vad som väntar på skärbrädan.
Handtaget har en non-slip yta som ger ett bra grepp. En skyddskant mellan handtag och knivblad gör att fingrarna inte glider ut på knivbladet.
Knivbladet är av rostfritt stål av högsta kvalitet. Alla knivar levereras med ett skyddsetui.
Pannkakor
Ingredienser till ca 15-20 st:
2 ägg
2½ dl mjöl
½ dl olja
1 tsk salt
5 dl mjölk
Gör så här:
• Häll i alla ingredienser förutom mjölk i
Quick Chef III medvispinsats och blanda.
• Häll mjölken genom tratten och blanda.
• Stek pannkakorna i T Chefseries™ Stekpanna 28 cm.
• Servera pannkakorna tillsammans med glass, socker eller sirap. Bred på sirapen med Liten Degskrapa.
Tips: Lyft smaken med lite vanilj, rivet citronskal eller kardemumma.
Fokusprodukter v.9-13 Ultra pro rektangulär 3,3 liter
UltraPro™ Rektangulär 3,3 l
Fatet för focacciabröd, lasagne, tiramisu med mera. Frys, stek, baka och servera i UltraPro™. Tål från -25 °C till +250 °C.
Rek. ca.pris: 1 399 kr
PRIS: 999 KR
Det har tänkts på allt, från aptitväckande design till unikt materialval, i UltraPro™-serien! Du kan derfor tilberede, servere og fryse ned i én og samme beholder med denne revolusjonerende og allsidige serien. Lag uforglemmelige måltider til hele familien på kort tid. Tilbered først retten i mikrobølgeovnen, for å kutte ned på tilberedningstiden og avslutt tilberedningen i ovnen, for å bevare den gode smaken og konsistensen.
UltraPro™ er en ultralett og moderne kjøkkenserie som tåler temperaturer fra -25 °C til 250 °C. UltraPro er ideelt til mat med lite fett, siden det ikke er bruk for ekstra fett under tilberedningen. De ergonomiske håndtakene gir et solid grep. Lokket og beholderen sikrer et optimalt resultat.
Michaelas kladdkake cupcakes
(10-12 st)
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
100g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Smält matfettet och låt svalna.
Vispa smör och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna,(matfettet sist!)
Fördela smeten i Silikon muffins formarna, fyll dem inte till mer än ¾.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Dom ska vara lite kladdiga i mitten!
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Gör så här
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsockerkrämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger medkaramellfärg eller behåll den vit.
4. Bred eller spritsa den på cupcaken och garnera medströssel eller blommor.
Ultra pro chili con carne
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
460 g röda kidney bönor
2 vitlöksklyftor
2 små lökar
1 röd färsk chili
1 grön paprika
500 g nötfärs
2 msk olja
1 tsk spiskummin
salt och peppar
Huvudrätt för 4 pers
Skölj bönorna i kallt vatten i Colandern.
Häll tomater, tomatpuré och bönor i Ultra Pro.
Hacka lök, vitlök och chili i Herbchopper och häll i Ultra Pro.
Skär paprika i tärningar med Örtkniven och häll i Ultra Pro.
Lägg färs samt olja i Ultra Pro och blanda det i maträtten med Rörsleven.
Mal spiskummin, salt och peppar från Kryddkvarnarna över maträtten.
Sätt på locket på Ultra Pro och tillaga vid 750 watt i 6 min i mikrovågsugnen.
Ta ut maträtten och rör runt. Tillaga i ytterligare 6 min vid 750 watt.
Ta ut och rör runt, sätt på locket och låt maträtten vila i 3 min innan servering.
Servera med grovt bröd.
Bruschetta med tomat och basilika
• Skär tomaterna i små klyftor med U-series Universalkniv och lägg dem i Junior Vispskål 3 l. Tillsätt salt, olivolja, hälften av basilikabladen uppklippta med TupperChef Sax, lök hackad i Herb Chopper och 4 av vitlöksklyftorna, pressade med Vitlökspress. Krydda med peppar och vänd runt med Rörsked.
• Sätt lock på och låt det dra i ditt kylskåp i 30-60 minuter.
• Rosta 4 skivor bröd i ugnen på 200 °C i cirka 10 minuter och riv 2 klyftor vitlök på brödet.
• Häll på lite mer olivolja och anrätta sedan
250 g tomater
½ tsk salt
1 msk olivolja
8 msk basilikablad
1 liten rödlök
6 klyftor vitlök
¼ tsk peppar
4 skivor bröd, t.ex. focacciabröd
En mindre mängd olivolja
Fokusprodukter v.9-13 Lila Avantikanna + glas
Ett bra basset. Kannan på 2,1 l har vipplock. Glasen rymmer 3,3 dl. passar att ha på kylskåpsdörren
PRIS: 399 KR
Fokusprodukter v.9-13 Spacemaker set
Space Maker (5)
Space Maker är stapelbar samt enkel att öppna och hälla ifrån. Setet består av: 3,5 dl, 1 l, 1,6 l, 2,2 l och 3,4 l.
PRIS: 599 KR
Enkelt att hälla upp ingredienserna. Det unika med Space Maker-serien är locket som lätt och bekvämt kan öppnas och stängas med en hand. Räfflorna på sidan av behållaren ger dessutom ett bra grepp.
Få fina och organiserade köksskåp och lådor med denna oumbärliga serie. Idealisk till förvaring av allt; pasta, ris, nötter, torkad frukt, socker, mjöl, - ja, allt som hör hemma i ett välutrustat kök.
Behållarna är genomskinliga, så att du kan se innehållet och behållarna kan staplas för optimal förvaring.
Moros sallad
Morotssallad
Räcker till 2-4 port
Tillagningstid: 15 min + marinering min 2 tim
250 g morötter
1-2 schalottenlök
Färsk persilja
Färsk mynta
1/2 msk olivolja
1 tsk Kummin
0,25 dl apelsinsaft
0,25 dl citronsaft
1. Hacka morötter, schalottenlök, persilja och mynta i Extra Chef med knivarna monterade.
2. Lägg upp de hackade grönsakerna i en skål och tillsätt kummin, olivolja, apelsin- och citronsaft. Blanda alltsammans väl.
3. Sätt på locket och låt salladen stå och dra i kylskåp i minst 2 timmar och gärna upp till 2 dagar. Serveras kall.
Använd dessa produkter:
Extra Chef alternativt Quick chef
Universal- eller vertikal Skalare
Skärbräda
Universalkniv
Tupper Chef sax
BtB citruspress
BtB stort måttset
BtBlitet måttset
Allegra skål
Allegra salladsbesick
Pasta soppa
2 dl patahjul el. Liknande
1 pkt bacon
1-2 vitlöksklyftor
2 msk smör
4 - 5 tomater
4 dl vatten
2 ½ dl grädde
2 hönsbuljong el köttbuljong tärningar
Basilika, cayenpeppar salt
Pressa vitlöken med vitlökspressen och fräs med bacon i smöret i UltraPlusen ca 2 min i micron. (kan utesluta smöret om man vill)
Krossa tomaterna i Quickchef lll
.
Blanda i alla ingredienserna i UltraPlus el UltraPro och ställ i micron på högsta effekt i 15-20 min om pastan var okokt från början annars räcker det med ca 10 min.
Salt brist
Trots all trötthet och sega dagar så kom jag nog fram till inatt vad som är fel. Troligen är de nå salter i kroppen som fattas eller nån mineral/ vitamin. Har gått i snart två dygn med kramp i hela ryggen, och de är fan inte skönt
Energilös
Trots att klockan inte är speciellt mycket, inte ens 9 på morgonen, så känns de som jag skulle behöva sova ett dygn. Är så orkeslös och trött. Har inte sovit alls på kanske 5 dagar. Och en förkylning på det gör saken inte bättre.
Blir nog att göra mig en stärkande smoothie med massa frukt och vitaminer. Bör ju hjälpa lite, mot förkylningen iaf. Återkommer med recept.
Vassa grejer
Har precis kommit hem från ett taste demo. Då skulle jag vara duktig att diska lite, hade både använt Quick chefen och smooth choopern. Så jag visste att de va vassa knivar. Oturligt nog så hade jag glömt det för en kort sekund efter att jag diskat de första knivarna.
Så jag körde ner handen utan att tänka och snittade upp mitt pekfinger.
Bra och väldigt vassa saker har Tupperware
Delikatset fokusprodukter v. 7-8
Delikat, Stor Delikat och Super Delikat med Rem
är perfekta i alla hem. Använd behållarna till förvaring av allt från småkakor, kakpynt och pålägg – till sysaker, rengöringsartiklar och verktyg.
VINTERPRIS: 549 KR
Surdegs fiasko
Tänkte va jätte duktig och satte igång en surdeg för några dagar sen. Jag mata den och gjorde exakt som de stod på hemsidan jag tog receptet från. Dock tyckte jag inte den bubblade som på bilderna.
Men igår kväll satt jag igång en fördeg som ska jäsa 9-12 timmar. Jag vägde och mätte, och ställde klockan och klev upp i morse för att knåda skiten.
Åter igen vägde och mätte jag och arbetade degen exakt som man skulle.
Här började jag fundera på om nått va fel, degen va väldigt kletig. Men men, va hu första gången jag använde detta recept så de kanske va rätt. Så jag hällde upp degen i en bunke för att jäsa i 2 timmar. Under tiden drog jag iväg till stallet.
Degen skulle jäsa 75%. När jag kom hem hade den jäst lite, men inte 75%. Men jag fortsatte enligt receptet och bakade ihop degen till två rundlar och la på plåt för att jäsa igen i 2 timmar.
Efter 3 timmar hade inte mycket hänt, så degen fick bekanta sig med soptunnan!!!
Någon som har ett bra recept på surdeg och surdegsbröd?
Dagen sluta med att jag precis beställde hem en brödbok :)
Guacamole
2 dl kesella
1½ msk citronsaft
½ Färsk, finhackad chili (svag till medelstark föredrar jag om jag inte utesluter den helt!)
1 pressad vitlöksklyfta
Salt, peppar
Chili dip
½ dl sweet chilisås
5 cm purjolök
salt, peppar
Marinerade kikärtor
Låt de torkade ärtorna stå och dra i mycket vatten minst 10 timmar
Lag
2dl kikärtor
1 gul lök
1 lagerblad
Vatten
Koka ärtorna efter blötläggningen i 1 timme.
Dressing
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijon senap ( jag använde Johnnys)
1 tsk socker
1 msk italiensk salladskrydda
1 dl persilja
1 dl olivolja ( går bra med vanlig)
2 msk balsamvinäger
Salt och peppar efter smak
Avlägsna löken och lagerbladen ur kikärtorna, låt dem svalna.
Jag använde mig av Quick chefen för att göra dressingen. Hävde i allt och rörde om.
La kikärtor och dressingen i en eleganceskål och rörde om.
Förvaras i kylskåp.
Kan ätas till allt!
Kikärtor
Har varit seg på att skriva några dagar, en rygg som krånglar mer än vanligt samt en påbörjad förkylning.
Idag står jag och kokar kikärtor som legat i blöt under natten, kommer upp bild och recept senare. Nyttigt och gott kommer de bli.
Tupperware möte
Igår kväll va jag iväg på Tupperware möte, äntligen har vi fått möten närmare vår grupp. Så jag hoppas många ställer upp och kommer.
Vi fick reda på mycket nytt och intressant. Som att alla värdinnor som bokar demo nu i februari får även välja januaris värdinnegåva och får möjligheten att köpa något i katalogen för 50% på ordinarie pris i huvudkatalogen.
Vi pratade även mycket om rekrytering, vi krymper och behöver in fler i vårt chip. För att vi ska synas behöver vi bli flera. Och om man går med denna vecka får man den nya och kommande Quick chefen, som heter något annat som flugit ur skallen nu, men är helt klart en måste produkt. Den går man utöver startväskan. Och de kostar inget att starta, utan man säljer av sin väska. Så man kan säga, i snitt, handlar de om två demon så äger man väskan och har jobbat åt sig massa extra grejer under tiden :)
Fråga gärna mig om mer info angående jobbet som konsulent. Man tjänar 20% av vad man säljer, skattat och klart, rakt ner i fickan.
Dölja grönsaker och frukt
Jag har märkt att idag är de många barn som vägrar äta frukt och grönsaker, eller äter bara vissa sorter.
I det stora hela hänger det på föräldrarna att introducera frukt och grönsaker på rätt sätt. Ser man de inte så finns de inte, typ.
Baka med grönsaker!! Varför inte göra en god morotsmuffins med frosting på eller en kaka med rödbetor i. Kakan kanske inte blir nyttigare, men man har introducerat en grönsak, och kakan i sig blir mycket saftigare.
Torkad frukt är perfekt att ha i hembakat bröd.
Eller varför inte gör en nyttig smoothie?
Apelsinskalaren
Kokosglass med kanel
5 dl vispgrädde
4 äggulor
50 gr riven kokos
6 msk florsocker
3 tsk kanel
Vispa grädden i Mått & Mix. Vispa ägg-
gulorna luftigt tillsammans med florsocker och kanel. Vänd i äggmassan och kokosflingor i grädden. Häll glassen i Trollformen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
Oönskad doft
-
Blöt några bitar av tidningen och förvara den över natten med locken stängda. Kolet i tidningstrycket kommer att absorbera lukten.
-
Strimla vissa pandanus blad och lämna dem i behållaren (pandanus är en växt)
-
Tvätta med lime eller citronsaft att få en fräsch doft
-
Häll bakpulver och varmt vatten i produkten och låt den stå över natten. Skölj ur.
Norden och Baltikum
Tupperware Nordic A/S har sedan 1962 varit huvudkontor för de nordiska marknaderna (Danmark, Sverige, Norge, Finland och Island) och sedan 1996 dessutom för den baltiska marknaden (Estland, Lettland och Litauen). 14.000 duktiga konsulenter och teamledare i hela Norden demonstrerar Tupperwares omfattande produktsortiment för tillberedning, förvaring och servering av mat.
Carl Benkovich är Verkställande Direktör och daglig ledare. Huvudkontoret ligger i København och har 43 medarbetare, som arbetar med marketing, försäljning och ekonomi. Det finns 48 distributörer i Norden och Baltikum som har ansvaret för att distribuera Tupperwares produkter och rekrytera och träna nya konsulenter. Distributörerna håller regelbundet informationsmöten för alla konsulenter i sina områden.
Distributörernas kontor är placerade runt om i hela Norden och Baltikum och det ger en lokal förankring och nära kontakt med alla teamledare och konsulenter.
Oljiga burkar
Tupperware Easy Living
Tidlös, modern och nyskapande
Tupperware är ett av världens största företag inom direktförsäljning. Nästan 1.000.000 konsulenter i mer än 100 länder har gjort kunderna uppmärksamma på Tupperware med unika, multifunktionella och professionella produkter till hemmet.
I mer än 60 år har Tupperware skapat historia med enastående produkter av hög kvalitet som gör vardagen lättare och vackrare för alla våra kunder. Tack vare den konstanta produktutvecklingen och Tupperwares duktiga konsulenter finns vår stilrena och moderna design i de flesta hemmen.
Runt om i världen hålls ca 12,5 miljoner demonstrationer årligen med ca 100 miljoner gäster. Tupperwares huvudkontor ligger i Orlando, Florida; har en omsättning på nästan 2 miljarder USD och är noterat på New York Stock Exchange. Tupperwares succé har medfört en utökning av nya affärsområden och med köpet av en rad företag inom direktförsäljning, ändrade Tupperware namn till Tupperware Brands Corporation i 2005.
Bake-to-Basics Rivjärn inkl Fingerskydd
Ett rivjärn med kombinationsmöjligheter
Rivjärnet består av en ram med handtag som ger ett bra grepp. Det ergonomiska fingerskyddet håller grönsakerna på plats så att fingrarna inte kommer i kontakt med rivjärnets skär. Det medföljer en insats och två plattor så att tunna eller tjocka skivor eller julienne strimlor kan skäras.
Använd den till: Morötter, Potatis, Gurka m m. Dimensioner: L: 26 cm B: 13 cm
Rengörings tips
Så snart du får hem din Tupperware produkt, ge den en bra sköljning i lätt tvållösning. Skölj igen med rent vatten och torka sedan torrt.
När du lagrar oanvända behållaren, försegla inte locket. Lämna lite utrymme i mellan så att luften kan cirkulera. Anledningen är att unken luft kan lämna obehaglig lukt. En annan anledning är, om det lämnas för länge i ditt skafferi när temperaturen fluktuerar, fångas luften i behållaren (Tupperware behållare är lufttät, så luften inte kan undkomma!) kommer det att orsaka att locket att bryts/krackellerar med tiden.
![]()
|
Nasi Goreng
Nasi goreng betyder stekt ris och riset är också det enda obligatoriska i denna indonesiska rätt. Grönsaker och kött kan varieras efter vad kylskåpet bjuder på. Sätt extra krydda på maträtten genom att servera rostade cashewnötter på toppen och soja- och chilisås vid sidan om.
1-2 personer
Ingredienser 1½ dl ris (eller 3 dl kokt ris) 2½ dl vatten ½-1 lök 3 vårlökar 100 g salladskål (kinakål) 100 g bacon i tärningar 1 vitlöksklyfta 2 ägg 1 msk vatten 3 msk sojasås salt och peppar
- Häll 1½ dl okokt ris i EasyRice tillsammans med 2½ dl vatten. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i ca 8 min vid 800 W.
- Hacka lök och snitta vårlök och salladskål fint.
- Stek bacontärningarna i T chefseriesTM Wok. Tillsätt lök och pressad vitlök och bryn.
- Vispa ihop 2 ägg, 1 msk vatten och 1 msk sojasås och häll äggsmeten i woken. Blanda tills smeten blir till ”äggröra”.
- Tillsätt vårlök.
- Blanda 2 msk sojasås i det kokta riset och häll i rätten. Stek och blanda med Rörsked.
- Vänd i salladskål och värm rätten i ca 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Varm smörgås tårta
3-4 port.
12 skivor vit formfranska
Lager 1:
3 msk bordsmargarin, eller flytande margarin
2 msk finhackad persilja
Lager 2:
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 msk grädde
½ paprika
Lager 3 plus över tårtan:
6 msk kaviar
3 hårdkokta ägg
½ purjolök
6 msk majonnäs
2 äggvitor
Lägg silikon bakunderlag på en ugnsplåt. Lägg 3 st. brödskivor tätt intill på rad. Bred margarin över och strö över persiljan.
Lager 2:
Hacka samtliga ingredienser utom tomaterna i små bitar. Fräs dom i en stekpannan. Tillsätt tomaterna och grädden och småkoka 5 minuter. Lägg ett lager med bröd ovanpå persiljesmöret. Dela upp lökblandningen över.
Lager 3 och över tårtan:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Hacka äggen och purjolöken i små bitar.
Rör samman alla ingredienser. Lägg på ett lager med bröd över lökblandningen. Bred på ungefär 1/3 av smeten.
Lägg på ett lager med bröd och ”glasera” tårtan runt om med resterande smet. Gratinera tårtan i 225 grader i ca 10-15 minuter i ugnen till den fått fin färg. Serveras, helst genast, med en sallad till.
Biskvitårta
2 äggvitor
1 dl strösocker
100 gram malda hasselnötter
Chokladkräm:
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl florsocker
2 äggulor
2 msk kakao
Glasyr:
150 gram mörk blockchoklad
Vispa äggvitor i och socker till hårt skum i speedy chef.
Mal hasselnötterna i multikvarnen.
Vänd ner de malda nötterna i i marängen med hjälp av degskrapan.
Bred ut smeten på ett silikon bakunderlag efter 22 cm markeringen.
Grädda i 15-20 minuter.
Låt vila en pytteliten stund och lossa sedan botten.
Rör smör och florsocker poröst i bake to basic mått & mix.
Tillsätt äggulor och sikta i kakao.
Bred krämen över den kalla botten.
Smält blockchokladen i microkannan.
Låt svalna något och bred den sedan över kakan.
Servera i tårtbitar och komplettera gärna med färska jordgubbar eller andra bär och en klick Grädde.
Grönsaksgratäng med sidfläsk
Gör så här
Inga olyckor pga Tupperware
Här ser ni mitt, väldigt ostädade, nattduksbord. Ja vad ska man säga, finns inte mycket mer att säga än att de är jävligt stökigt. Men men, mitt problem :).
Åter till varför jag skriver.
För några år sedan va jag iväg en sommarkväll på lite trevligheter hos några kompisar. Lite grillat och några öl va meningen. Men blev inte några öl, blev en himla blandning av både shorts, öl och cider. Kl 10 drog min kompis hem, nån timme senare åkte jag. Jag somna nöjd som satan efter en skit trevlig kväll.
När jag vakna nästa morgon mådde jag som jag förtjänade kan jag bara påpeka, ryser än idag, mådde piss. Och eftersom jag va i ett väldigt packat stadium hade jag lagt min mobil i mitt vattenglas. Så man va inte nöjd, den hade legat och flutit i mitt glas säkert 6 timmar.
Men som ni ser använder jag inte glas längre. Är så glad Eco pure flaskorna finns. Annars blir de väldigt dyrt. :)
Mandellax med blommig potatis
Gobröd
150 g dinkelmjöl fullkorn
60 g grahamsmjöl fullkorn
90 g rågmjöl grovt
15 g vetegroddar
50 g fyrakornskross
1 msk blandade brödkryddor
1/2 tsk salt (helst seltin)
1/2 dl stevia strö eller
1/4 dl sirap
2 tsk bikarbonat
5 dl lätt yoghurt naturell
1. Sätt ugnen på 175 ° samt olja och bröa en form med fiberex. 2. Blanda de torra ingridienserna och tillsätt sedan yoghurten och rör om väl för att sedan hälla smeten i UltraPro och stoppa det i ugnen 80-90 minuter.
Chokladglass med marängbotten
3 äggulor
75 gr florsocker
120 gr mörk choklad
5 dl vispgrädde
100 gr maränger
ev 3 msk cognac
Äggulor och florsocker vispas. Chokladen bryts i mindre bitar och smälts på svag värme i en gryta tillsammans med 5 msk grädde. Chokladmassan kyls ner och rörs ihop med äggmassan. Tillsätt ev cognac. Grädden vispas och blandas försiktigt ner i chokladblandningen. Tillsätt lite i taget. Blandningen hälls ner i Jelloring. Marängerna krossas och strös ovanpå och trycks ner lite. Sätt på locket och ställ Jelloring i frysen med stora locket uppåt. Glassen fryses i 3 – 4 timmar. Dekorera glassen med hackade nötter och ev med riven choklad.